Min hyllning till kvarg

Jag vet att en del undrar vad faaan KVARG är. Det låter vidrigt och ser inte så spännande ut. Kvarg är samma sak som Kesella (Arlas namn) och finns i olika fettprocenter. En del gillar den 10 % mer och själv tycker jag den är okej när man trycker i massor av halvfrysta hallon/andra bär och äter som nåt glassliknande. Annars föredrar jag den 0,1-0,2 % som har en lättare konsistens.

And this is why kvarg rockssssssss!

1. Låg fetthalt (den 0,1-0,2 % innehåller i princip inget fett alls vilken är schysst för deffare som mig själv)
2. Knappt några kolhydrater (även detta toppen för deffare)
3. Gott med lite tillbehör
4. Myyyycket proteinrik vilket är huvudanledningen till att träningsfreak har kvarg som stapelvara i kylskåpet
6. Kalorisnål
7. Kan användas som frulle, mellis, till bakning, matlagning - bara fantasin sätter gränserna för denna underprodukt! ;)

Mina favvosätt att smaksätta kvargen;

1. Bär. Loads of it.
2. Sylt. Syndigt men gott!
3. Banan, kanel och kokos. Halvsyndigt men såå gott.
4. Blanda med proteinpulver i valfri smak. Blir som mjukglass om man sätter den i frysen en liten stund!

Har också hört att det ska smaka grymt med lite funlight iblandat. Detta kan jag dock inte svara på eftersom saft är en bristvara hemma hos oss.

What are you waiting for!? Iväg och köp kvarg i närmsta butik!



Ica hade extrapris på kvarg... 12 för 90 spänn är ju för bra för att ignorera = kylskåp fyllt med totalt 36 burkar kvarg. Heheheee.

Kommentarer
Postat av: nyfiken

Hur har du lärt dig så mycket om kost och träning? har du någon bra sida eller litteratur att rekommendera till en nybörjare? :)

2012-05-17 @ 17:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0